Tarieven

Voor de leerling die in een kort tijdsbestek zijn of haar rijbewijs wenst te halen bestaat er nu ook de mogelijkheid om lespakketten te kopen.

Pakket A

25 lesblokken + Examen
1450
 • 25 lesblokken
 • Inclusief examen
 • Ook met TTT + garantie* mogelijk

Pakket B

32 lesblokken + Examen
1815
 • 32 lesblokken
 • Inclusief examen
 • Ook met TTT + garantie* mogelijk
Populair

Pakket C

40 lesblokken + Examen
2240
 • 40 lesblokken
 • Inclusief examen
 • Ook met TTT + garantie* mogelijk

Pakket D

47 lesblokken + Examen
2610
 • 45 lesblokken
 • Inclusief examen
 • Ook met TTT + garantie* mogelijk

Tarieven theorie examens

Omschrijving Prijs
Theorie examen via Autorijschool Trijnie €52,-
Toeslag extra tijd €15,-
Toeslag Engels €7,-
Individueel theorie examen €115,-

Theorie examen Groningen

Het theorie examen kan worden afgenomen in het CBR centrum van Groningen. U moet hiervoor minimaal 16,5 jaar zijn. De kosten hiervoor bedragen €52. De meerprijs voor een theorie examen in het Engels bedraagt €7. Er bestaat ook de mogelijkheid een individueel theorie examen af te leggen eventueel met een eigen tolk. De kosten hiervan bedragen €115. Aanmelden voor een theorie examen kan zelf gedaan worden of via de rijschool. Direct aanmelden bij het CBR is mogelijk via de website van het cbr: www.cbr.nl. Door middel van je DigID gegevens kun je inloggen bij het CBR website. De betalingen worden via iDeal afgerekend. Voor een theorie examen moeten de volgende zaken worden meegenomen naar het desbetreffende CBR centrum:

Praktijkexamen Groningen, Assen of Winschoten

Het praktijk-examen kan worden afgenomen in het CBR centra van Groningen, Assen of Winschoten. Dit examen duurt 55 minuten. Het begint met een controle van de benodigde bescheiden en een korte uitleg over de gang van zaken tijdens het examen door de examinator. Hierna volgt een controle van het lesvoertuig en gaat de geëxamineerde de weg op. Desgewenst kan de instructeur/ instructrice meerijden tijdens het examen. Het rijdgedeelte duurt 30 á 40 minuten. Bij terugkomst hoort u in het CBR gebouw of u geslaagd bent. 

Voordat de rijschool uw examen kan aanvragen moet u toestemming geven door middel van een machtiging met behulp van digiD. Hier staat uitgelegd hoe dat moet. Het benodigde nummer is op aanvraag.

Indien u geslaagd bent kunt u 1 dag later uw rijbewijs opvragen bij uw gemeente waar u bent ingeschreven (u zult waarschijnlijk hiervoor een afspraak moeten maken). Voor een aanvraag van een rijbewijs dient u uw geldige legitimatie bewijs mee te nemen.

Na doorgaans 5 werkdagen kunt u uw rijbewijs ophalen. Voor het praktijkexamen zelf dient u de volgende bescheiden mee te nemen:

Tarieven Praktijkexamen Groningen

Omschrijving Prijs
1e Praktijkexamen €259,-
Herexamen €259,-
Tussentijdse toets (TTT) €259,-
B.N.O.R. examen €295,-
Faalangst examen €322,-

Tarieven diverse lesonderdelen

Omschrijving Prijs
1 lesblok (50 min.) €52,-
1 lesuur (60 min.) €63,-
1 les (75 min.) €78,-
10 lesblokken €520,-
I-theorie opleiding €35,-
Volkswagen Touran achterkant

Vraag direct een gratis proefles aan

Algemene voorwaarden en uitleg lespakketten met garantie:

Lespakketten met garantie kunnen alleen met goedkeuring en overleg met de rijschool plaatsvinden. De garantie geldt voor 2 herexamens.  Na de proefles dient er een pakket samengesteld te worden. Voor het gebruik maken van een Tussentijdse toets of een (her)examen worden 2 lesblokken gereserveerd. Binnen enkele weken bestaat er de mogelijkheid herexamen te doen. In de tussentijd bent u echter wel verplicht lessen te nemen zodat de eventuele fouten uit een vorig examen hersteld kunnen worden.