Theorie- en praktijkexamen auto

Theorie-examen B

Het theorie-examen kan worden afgenomen in de CBR centrum van Groningen. Er bestaat ook de mogelijkheid om het in het Engels of in het Turks af te leggen. Hiervoor geldt een toeslag. U moet hiervoor minimaal 16,5 jaar zijn. Aanmelden  kan zelf gedaan worden of via de rijschool. Direct aanmelden bij het CBR is mogelijk via de website van het CBR: www.cbr.nl. Door middel van je DigiD gegevens kun je inloggen bij het CBR website. De betalingen worden via iDeal afgerekend.

Tussentijdse Toets (TTT)

Op ongeveer driekwart van uw rijopleiding bestaat de mogelijkheid een tussentijdse toets (TTT) te reserveren bij het CBR. Dit is een proefexamen die afgenomen wordt door een examinator van het CBR en is bedoeld om gewend te raken aan de manier van examineren en uw vorderingen te bespreken. Indien de bijzondere verrichtingen met voldoende resultaat zijn afgenomen word hiervoor vrijstelling verleend op het eindexamen. Bovendien is het soms mogelijk dat je je examen aflegt bij dezelfde examinator die je toets afneemt.

Een tussentijdse toets kan worden afgenomen in de CBR examencentra van Assen, Groningen of Winschoten. De kosten hiervoor bedragen € 196,-. 

Praktijkexamen B

Het praktijkexamen kan worden afgenomen in de CBR centra van Groningen, Assen of Winschoten. Dit duurt ongeveer 55 minuten. Het begint met een controle van de benodigde bescheiden en een korte uitleg over de gang van zaken tijdens het examen door de examinator. Hierna volgt een controle van het lesvoertuig en gaat de geëxamineerde de weg op. Het rijgedeelte duurt 30 á 40 minuten. Bij terugkomst hoort u in het CBR gebouw of u geslaagd bent. Desgewenst kan de instructeur meerijden tijdens het examen.